mar. 30
Proceduri acces nave în porturile românești - combatere efecte epidemie SARS-CoV-2

30.03.2020

COMUNICAT DE PRESA

 

Proceduri privind accesul navelor în porturile românești,

în vederea combaterii efectelor epidemiei de SARS-CoV-2

 

Autoritatea Navală Română aduce la cunoștința tuturor persoanelor interesate că, începând cu data de 30.03.2020, prin intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 4/29.03.2020, art.11, procedurile de acces a navelor în porturile românești se modifică după cum urmează:

  • Transportul maritim şi pe căile navigabile interioare, accesul navelor în porturile româneşti, precum şi inspectarea şi operarea navelor se desfăşoară fără restricţii, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a infectării cu COVID19, impuse de Ministerul Sănătăţii;
  • Se interzice accesul piloţilor la bordul navelor maritime şi fluvio-maritime, sosite din zonele de risc roşu sau galbene, dacă nu dispun de echipamentul de protecţie stabilit de Ministerul Sănătăţii.

Aceste măsuri se aplică începând cu data publicării ordonanţei militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

            Formalitățile de sosire/plecare a navelor se efectuează nerestricționat de către Autoritatea Navală Română, prin intermediul ofițerilor de căpitănie din cadrul căpităniilor de port și serviciilor de siguranța navigației.

Pentru prevenirea la maxim a riscurilor de contaminare, îndrumăm solicitanții de servicii să se adreseze instituției prin contactarea telefonică și utilizarea mijloacelor electronice de comunicare, iar transmiterea solicitărilor și documentelor să fie efectuată cu precădere în format electronic.

            În ceea ce privește acordarea liberei practici sanitare, ce intră în responsabilitatea autorităților sanitare, până la această dată nu au fost comunicate modificări privind îndeplinirea procedurilor și instrucțiunilor specifice proprii, aprobate și aplicate în vederea limitării efectelor epidemiei de SARS-CoV-2.

În funcție de evoluția epidemiei, în situația în care aceste instrucțiuni și proceduri se vor modifica de către autoritățile sanitare, acestea vor fi făcute publice în timp util.

Comentarii

Nu există niciun comentariu pentru această publicare.