oct. 31
Sondaj CEERIS

Contribuția voastră este extrem de valoroasă pentru dezvoltarea sistemului CEERIS!

 

Sondajul CEERIS este acum disponibil online și vă invităm să îl accesați! Participarea voastră ne va oferi o perspectivă clară asupra nevoilor și așteptărilor voastre, permițându-ne astfel să identificăm zonele care necesită îmbunătățiri și să optimizăm funcționalitățile și serviciile pe care le oferim.

 

Acest sondaj urmărește să analizeze opiniile și experiențele dumneavoastră cu privire la utilizarea sistemului electronic comun de raportare pentru navigația interioară, sistemul CEERIS www.ceeris.eu., care acoperă în prezent cerințele de raportare din 6 țări (AT-SK-HU-RO-BG-CZ) și va fi extins în curând la încă două (HR, RS).

 

Răspunsurile dumneavoastră ne vor ajuta să îmbunătățim acest sistem și să răspundem mai bine nevoilor și așteptărilor dumneavoastră.

 

De la 01.01.2023, CEERIS este singura platformă de raportare a voiajelor fluviale în România. CEERIS este acronimul pentru "Sistemul de raportare a informațiilor din Europa Centrală și de Est" și este o inițiativă comună a 8 țări: Austria, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, România, Serbia și Slovacia. Platforma permite operatorilor de nave care navighează pe coridorul Dunării și pe fluviul Elba în Republica Cehă să îndeplinească toate cerințele de raportare pentru un anumit transport pe căi navigabile interioare în țările participante, prin "raportare o singură dată", cu "introducerea unică a datelor".

 

CEERIS și EuRIS au în comun diverse servicii, cum ar fi gestionarea utilizatorilor, furnizarea poziției navelor, calculul ETA și al voiajului, precum și schimbul de date ERI să profite unul de celălalt în avantajul utilizatorilor lor.

 

https://easy-feedback.de/USEOFCEERIS/1902719/R4N66H

oct. 10
Informare cursuri aprobate ANR în cadrul UMC

Informare cursuri aprobate ANR în cadrul UMC

 

Având în vedere informațiile circulate în spațiul public în ultimele luni, referitoare la formele de pregătire aprobate, de către Autoritatea Navală Română, din cadrul Universității Maritime din Constanța, vă aducem la cunoștință următoarele:

 

  • formele de învățământ cu frecvență în limba română (Facultatea de Navigație și Transport Naval – studiile de licență Navigație și Transport Maritim și Fluvial; Facultatea de Electromecanică Navală – studiile de licență Electromencanică Navală și Electrotehnică) au primit aprobarea la începutul lunii octombrie 2024, sub rezerva ducerii la îndeplinire a măsurilor dispuse în termen de 30 de zile de la data aprobării
  • formele de învățământ cu frecvență redusă și cu frecvență în limba engleză, nefiind forme de pregătire aprobate, nu sunt recunoscute de către Autoritatea Navală Română în vederea înscrierii pentru susținerea examenelor de promovare, a emiterii brevetelor, certificatelor de capacitate sau a carnetelor de marinar, pentru toți studenții în curs, indiferent de anul de studiu și absolvenții acestor forme de învățământ din anul 2024.


sep. 11
AMBASADA SUA LA BUCUREȘTI – Introducerea unor noi categorii de vize necesare membrilor echipajelor navelor implicate in activitatea de transfer petrol/gaze
iul. 03
CURSURI APROBATE ANR

CURSURI APROBATE ANR

 

Lista programelor educaționale, vocaționale și de calificare, cu formele de învățământ aferente, aprobate de către Autoritatea Navală Română, este publică și poate fi consultată prin accesarea următorului link:

https://portal.rna.ro/SiteAssets/servicii/personal-navigant/LISTA%20CURSURI%20SI%20PROGRAME%20APROBATE.pdf

 

În acest moment, singura formă de pregătire aprobată instituțiilor de învățământ superior din România, care organizează cursuri în vederea obținerii brevetului de ofițer maritim, este cea cu frecvență în limba română.


iun. 11
Ranfluare epava GAESTI

În temeiul prevederilor art. 106 din Ordonanța Guvernului României nr. 42/1997 privind transportul maritim și pe căile navigabile interioare, cu modificările și completările ulterioare,

în baza documentului de confirmare nr. 50550 din data de 04.06.2024, emis de Autoritatea Navală Română – Căpitănia Portului Brăila la solicitarea C.N. Administrația Porturilor Dunării Maritime S.A. Galați, se face public faptul că epava navei tip împingător GĂEȘTI scufundată în anul 2002 în zona Portului Brăila, Km 169+300, Dunăre, mal stâng, a fost ranfluată/scoasă de către administrația portuară–CN Administrația Porturilor Dunării Maritime SA Galați.

Înștiințăm și invităm la sediul Căpităniei Portului Brăila persoanele interesate să-și dovedească în termenul legal (90 de zile de la data înștiințării) drepturile pe care le au asupra navei (epavei) GĂEȘTI.

Instiintare - ranfluare epava GAESTI - 06.06.2024.pdf

apr. 09
Constanța 25-28 iunie 2024. Maritime Business Week . O săptămână dedicată explorării oportunităților și dezvoltării în industria maritimă
sep. 11
Platforma nationala de pregatire pentru situatii de urgenta

Platforma nationala de pregatire pentru situatii de urgenta


https://fiipregatit.ro/ 

iul. 19
Anunt interzicere acces nave pavilion Federatia Rusa in porturile romanesti - actualizat 19.07.2023
mai. 16
ANUNT SUSPENDARE CONCURS ANAGAJARE
feb. 06
Solicitare înregistrare nave EuRIS:

​Solicitare înregistrare nave EuRIS:


După solicitarea de înregistrare a navelor ȋn platforma EuRIS, vă veți adresa reprezentantului ţării de pavilion. Datele de contact sunt specificate la secțiunea « Contact », pe site-ul EuRIS. Pentru navele cu pavilion Ucraina
sau Serbia vă veți adresa la viaDonau (Austria). Pentru pavilion Republica Moldova, vă veţi adresa Autorităţii Navale Române (România).

 

After applying to register your ships on the EuRIS platform, you will address to your flag country representative. Contact details are specified in the "Contact" section of the EuRIS website. For ships with the flag of Ukraine or Serbia

you will address to viaDonau (Austria). For the flag of the Republic of Moldova, you will contact the Romanian Naval Authority (Romania).




1 - 10Următorul