ian. 04
Anunț șalupă ranfluată

​Către toți cei interesați

Toate persoanele interesate sunt invitate să își dovedească drepturile pe care le au asupra șalupei salvate (ranfluate), la Căpitănia Zonală Constanța.

Toate detaliile pot  fi găsite în fișierul de mai jos.

 

Anunt salupa ranfluata.pdf

dec. 15
ANUNT - Actualizare Interfata Unica de Raportare (MSW)

ANUNT - Actualizare Interfata Unica de Raportare (MSW)

 

Au fost modificate:

 

nov. 16
Consultarea operatorilor economici cu privire la navele de mici dimensiuni
oct. 31
ANUNT important in atentia societatilor de agenturare

ANUNȚ

ÎN ATENȚIA SOCIETĂȚILOR DE AGENTURARE

 

În conformitate cu prevederile Directivei 2009/16/EC, care instituie  noul regim pentru inspecţiile PSC, Statele Membre au obligaţia sa furnizeze ATA și ATD  pentru navele care sosesc/pleacă din porturi sau zone de ancorare, către baza de date pentru inspectii TETHIS via SafeSeaNet, într-un interval de timp rezonabil (Art.24.2).

În accepţiunea EMSA, prin « interval de timp rezonabil » se ȋnţelege că ATA (respectiv ATD) trebuie să fie +/- 3 ore faţă de ETA (respectiv ETD).

În acest sens, vă rugăm să aveţi în vedere actualizarea cu rigurozitate a ETA respectiv ETD, ȋn notificările transmise către MSW.

În caz contrar notificarea  nu va fi acceptată, iar eventualele întârzieri în programul navei vor cădea în responsabilitatea celor care nu au făcut actualizările corespunzătoare.

aug. 30
Agentia Europeana pentru Medicamente la Bucuresti

Romania si-a depus oficial candidatura pentru relocarea la Bucuresti a Agentiei Europene pentru Medicamente

www.emabucharest.ro

aug. 29
TELVERDE SOLVIT 0800
aug. 08
Sanctiuni internationale aplicabile
iun. 08
Campanie informare agrement nautic 2017

CAMPANIE DE INFORMARE

AGREMENTUL NAUTIC - SEZONUL ESTIVAL 2017

SIGURANŢĂ ÎN NAVIGAŢIE!  VIAŢĂ ÎN SIGURANŢĂ!

 

Ca în fiecare an, începând cu luna iunie, când activitățile de agrement nautic se intensifică, și continuând pe întreaga durată a sezonului estival, Autoritatea Navală Română derulează o campanie de informare privind agrementul nautic, pentru a menține în atenția publicului obligativitatea respectării normelor și regulilor de siguranță, în scopul reducerii numărului de evenimente de navigație și a accidentărilor care pot avea consecințe nefaste.

Campania are  ca slogan ''SIGURANŢĂ ÎN NAVIGAŢIE!  VIAŢĂ ÎN SIGURANŢĂ!" și abordează ca teme principale regulile de bază pentru zonele de agrement nautic, tipurile de certificatele internaţionale de conducător de ambarcaţiune de agrement necesare, riscurile care pot surveni pe apă, necesitatea purtării vestei de salvare, precum și contravențiile la regimul siguranței navigației.

Campania va fi susținută de ofițerii de siguranță din cadrul tuturor căpităniilor de port situate în zone unde se desfășoară activități de agrement nautic și presupune o serie de activități de informare și conștientizare, astfel:

  • activități de conștientizare a publicului asupra riscurilor de producere a accidentelor de navigație ;
  • informări asupra prevederilor legale în domeniu și a contravențiilor la regimul navigației ;
  • informări asupra utilizării echipamentelor de salvare desfășurate de către ofițerii din cadrul serviciilor de siguranță ;
  • informări asupra obligativității echipării ambarcațiunilor și utilizării dotărilor obligatorii de siguranță ;
  • diseminări de materiale informative către public prin intermediul tuturor căpităniilor ;
  • emitere de comunicate către presă pe acest subiect ;
  • postări de materiale informative prin intermediul portalui ANR și contului de Facebook.

Pentru susținerea campaniei vor fi realizate și diseminate pliante de informare, postere, precum și alte materiale de informare.

iun. 07
PROGRAMUL EMPOLLEX - EMSA

INFORMAŢII CU PRIVIRE LA PROGRAMUL EMPOLLEX - EMSA

 

         Agenţia Europeană de Siguranţă Maritimă (EMSA), a iniţiat începând cu anul 2008, Programul „EMSA Marine Pollution Expert Exchange Programme - EMPOLLEX", program care are ca scop susţinerea schimbului de experienţă în vederea cunoaşterii celor mai bune practici în domeniul pregătirii şi răspunsului la poluările marine cu hidrocarburi pe mare.

Programul EMPOLEX se adresează Statelor Membre, statelor în curs de aderare, Norvegiei şi Islandei şi îşi propune intensificarea cooperării între Statele Membre, în acest domeniu.

        Acest program se adresează numai personalului din cadrul instituţiilor publice, implicat în activităţile de pregătire şi răspuns la poluare pe mare.

        Detalii actualizate despre acest program sunt disponibile pe http://emsa.europa.eu/technical-ppr/empollex.html 

 

 

Persoană de contact:

Dumitru BUCUREŞTEANU

Şef Serviciu MRCC - Centrul Maritim de Coordonare

Autoritatea Navală Română

Tel: 0241-615949

Fax: 0241-606065

E-mail: dbucureşteanu@rna.ro

 

mar. 09
Noutăți privind Agrementul Nautic

Va informam ca a fost emisa Decizia  ANR nr. 120/03.03.2017, completare la Decizia ANR nr. 655/14.06.2016, privind sectoarele de ape nationale navigabile pentru activitati sportive si de agrement.

Continutul integral al  Deciziilor ANR nr. 120/03.03.2017 si nr. 655/14.06.2016 se gaseste postat pe site-ul www.roris.ro , sectiunea "Avize catre navigatori".

1 - 10Următorul